София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Цветан Цветанов: Бях умишлено изолиран от взимането на политически решения от Борисов

,,Не трябва да пренебрегваме информацията от Държавния департамент на САЩ"

В периода, когато аз бях вицепремиер и министър на вътрешните работи, не  е имало такива отношения, които да повлияят пряко върху политическите  ангажименти в страната. През 2010-2011 г. бяха най-ниските нива на  корупция като усещане сред хората. Това каза по bTV председателят на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов.

,,Всички, които спазвахме някакви принципи, понесохме това, което  трябваше да изпием горчилка и бяхме репресирани. От момента на  освобождаването на Веселин Вучков като министър на вътрешните работи и  назначаването на Румяна Бъчварова аз бях умишлено изолиран от вземането  на всякакви политически решения и кадрови промени от премиера Бойко Борисов“, заяви още той.

На въпрос познава ли се с уличения в корупция от САЩ Илко Желязков  Цветанов посочи, че не се познава.

„Г-н Желязков беше предложение на ДПС. Всички политически партии  гласуваха. Имаше изслушване, което бе обществено и прозрачно. За първи  път го видях, когато положи клетва в парламента“, сподели Цветанов.

,,Не трябва да пренебрегваме информацията от Държавния департамент на САЩ. Смятам, че всяка една институция може да свърши много оперативна  работа в сътрудничество с прокуратурата“, каза още той.

По отношение на подслушванията Цветанов заяви, че не вярва да е имало  такива, но не изключи да е имало частни фирми, които да са се занимавали с това.

„В последните 20 години има много такива случаи. Не смятам, че е имало  подслушване. За такова подслушване, трябва разрешение от съд, т.е. това трябва да бъде документирано. Трябва да има контрол – няма човек, който  да си сложи главата в торбата за такова престъпление. Ако беше вярно,  щеше да има някакви доказателства. Не смятам, че е правено такова  подслушване, защото щеше да има следи“, каза председателят на  Републиканци за България.

„Това, което се случи в последните седмици, беше наложително. Трябваше  да има промяна в структурите за сигурност, защото всички политически  сили останахме с усещането, че последната предизборна кампания не беше  честна. В момента отговорността и прозрачността за изборите е изцяло на  служебния кабинет“, каза още Цветан Цветанов за рокадите в службите за  сигурност.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!