София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

УЛИЧЕН БИЯЧ: Бивш борец тормози хората от село Яворница

Живеещите смятат, че той има психични отклонения

1 месецКрими 3 Антония Лазарова

Живеещите в село Яворница, община Петрич разказват за уличен бияч, който тормоци всички. Според хората бившия боксьор Любен има психически проблеми и е изключително агресивен.

Потърпевшите са много, а в селото разказват, че въобще не смеят да излизат по улиците от страх да не срещнат въпросния мъж. 

Бизнесмен споделя, че е закупил обект за строителна дейност и е наел работници. "Чуха се викове "от коя държава сте", "какви сте вие". Казах му да се успокои, че аз съм собственик. Той обаче ни каза "марш оттам", съблече се гол до кръста и повали четирима, включително мен. Не разбрах кой е и защо го направи. После разбрах, че проблемът е от 5-6 години. Местната власт не си върши работата, никой не го защитава, но има нехайство", смята той.

Друг мъж от селото обясни, че и той се е сблъсквал с агресивния бивш борец. "Удари ме във врата с юмрук, после в лицето, целият станах в кръв. Свали ме на земята и започна да ме рита. Не знам луд ли е, болен ли е. Добре, че едно момче ме спаси. Въобще нищо не съм му казвал, много пъти ме е поздравявал. Казаха ни, че нищо не може да се направи, дори да го задържат - пак ще го пуснат", обясни той.

Над 200 подписа са събрани с цел да се обърне внимание от страна на институциите. 

Снимка: БГНЕС