София 32 °C София 32°C - ясно небе Велико Търново 33 °C Велико Търново 33°C - предимно ясно Пловдив 36 °C Пловдив 36°C - разкъсана облачност Варна 28 °C Варна 28°C - ясно небе Бургас 29 °C Бургас 29°C - предимно ясно

Валентин Николов: Единственият начин „Топлофикация София“ да се справи със задлъжнялостта си е инвестицията в нови мощности

По думите му се очаква доклад от американски консултант, който да каже как може да се помогне на „Топлофикация“

Единственият начин „Топлофикация София“ да се справи със задлъжнялостта си е инвестицията в нови мощности. Това каза по време на заседанието на Комисията по ревизия изпълнителният директор на БЕХ Валентин Николов.

„Колко регулаторни рамки минаха досега и това не подобри положението“, допълни той и обясни какви ходове може да предприеме холдинга, за да помогне на дъщерното си дружество. До края на септември очакваме доклад от американски консултант, който да каже по какъв начин може да се помогне на „Топлофикация“ и какви мощности трябва да бъдат инвестирани. БЕХ няма никакъв интерес да влиза в „Топлофикация“, защото ще подобрим счетоводно нашата експозиция за кредитните институции, но това ще е за кратко. „Топлофикация“ много трудно може да имитира дълг. Или Столична община трябва да й помогне с дълг към нея, или държавата с някакъв нисък дълг така, че да направи тези инвестиции“, допълни още Валентин Николов.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!