София 1 °C София 1°C - лека мъгла Велико Търново -1 °C Велико Търново -1°C - мъгла Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - разкъсана облачност

Валерия Велева: Нинова уличи Радев в лъжа

"Няма ярки имена в листите на БСП"
14 сПолитика 1714 Мирослав Митков

"Няма ярки имена в листите на БСП, но правят впечатление много млади лица", така журналистката Валерия Велева коментира обявените водачи на листи на БСП за предстоящите на 4 април парламентарни избори пред БНР.

Според нея лидерката на социалистите е преценила, че едно ярко, обществено известно име не е равностойно на силен парламентарист.

Според журналистката Корнелия Нинова е по-добър вариант за водач на листата в Пловдив-град, отколкото проф. Иво Христов, защото, ако лидерката покаже по-добър резултат, отколкото е имал там изключеният Георги Гергов, тя ще докаже "правотата на своята линия" и ще заздрави партията.

Велева анализира и създалото се напрежение около първия в лисата във Велико Търнова, като посочи, че Явор Божанков се е утвърдил като много добре подготвен юридически и много добър парламентарист с изключително бърза мисъл:

"Неговото поставяне, ако трябва да се прави съпоставка с Весела Лечева, която е уважавана като много успешен спортист и човек, който е дал много за името на България, Божанков печели битката безапелационно, защото в парламента е важно как защитаваш тезите от трибуната".  

Относно очакваната подкрепа от БСП за кандидатурата на Румен Радев за втори президентски мандат, Велева заяви, че Нинова го е уличила в лъжа, защото е казала, че тя е била информирана за намерението му, а той беше заявил, че не е водил разговори с нито една партия и не е уведомявал никого:

"Г-жа Нинова каза, че в този разговор тогава и двамата са стигнали до убеждението, че формата на неговото издигане ще се решава след парламентарните избори".

По думите на Валерия Велева лидерката на БСП е спасила авторитета на Румен Радев с изказването си.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!