София -0 °C
Велико Търново 1 °C
Пловдив 2 °C
Варна 2 °C
Бургас 5 °C
Начало Новини Предавания На живо

Великобритания издаде предупреждение за „опасност за живота“ във връзка с бурята Денис

Почти 200 предупреждения за наводнения са в сила от началото на деня

Великобритания издаде предупреждение за „опасност за живота“ във връзка с бурята Денис

Почти 200 предупреждения за наводнения са в сила от началото на деня

1 месецИнциденти 480Ивана Иванова


Бурята Денис обхвана цяла Великобритания, като армията беше ангажирана за справяне с тежки наводнения и силни ветрове. Правителствената агенция за метеорологични условия обяви рядък „червен код“, като заяви, че съществува риск от "значително въздействие от наводнения", което включва "опасност за живота от бързо течаща вода, голямо наводнение на имущество и затваряне на пътища".

Почти 200 предупреждения за наводнения са в сила от началото на деня, простиращи се от река Туид в Шотландия до Корнуол в югозападна Англия.

Ветрове от над 150 километра в час бяха регистрирани в Абърдарън, Южен Уелс.

Министерството на отбраната е разположило войски в Западен Йоркшир, Северна Англия, които пострадаха тежко от наводнения, причинени от бурята "Киара" миналия уикенд.

"Нашите въоръжени сили винаги са готови да подкрепят местните власти и общности винаги, когато имат нужда от това", заяви министърът на отбраната Бен Уолъс.

„Бритиш Еъруейз“ и „Изиджет“ потвърдиха, че са отменили множество полети.

Телата на двама души са извадени край южното крайбрежие на Англия в събота. Предполага се, че един от мъжете е бил обект обявен за издирване, когато кораб, превозващ пропан-бутан е съобщил, че един от моряците му е изчезнал.