София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 18 °C Велико Търново 18°C - слаб дъжд Пловдив 23 °C Пловдив 23°C - слаб дъжд Варна 23 °C Варна 23°C - разкъсана облачност Бургас 21 °C Бургас 21°C - слаб дъжд

Велислав Минеков: Ще спра предприятията към Министерството на културата, които носят загуби

„Да си представим, че става дума за театър, опера, какво да направя, дайте ми съвет"
7 мПолитика 1260

Ще спра предприятията, които носят загуби. Това каза служебният министър на културата проф. Велислав Минеков по Нова телевизия.

„За съжаление, съм тъжен наследник на Министерството на културата. Определението „мисирки“ към журналистите е отвратително“, заяви Минеков. По думите му БНТ не е партийна кабеларка. Според него в националната телевизия не трябва да се допуска такова прекъсване на програмата, за да се излъчват пресконференции на политически партии.

„В Министерството на културата е имало множество хора, които са били принудени и оставени да не вършат нищо. Само от сценични изкуства загубите са близо 20 млн. лв. за тази година. При този нещастен бюджет на Министерството това е ужасяваща цифра. Години наред загуби са сервирани пред мен в Министерството на културата. Решението е чудовищно – да спра предприятията, които носят загуба“, обяви проф. Минеков, но отказа да даде повече конкретика.

„Да си представим, че става дума за театър, опера, какво да направя, дайте ми съвет. Представете си, че ваш близък е вманиачен и играе хазарт и загубите стават все по-големи, вие какво ще направите? Това някак са законни загуби, законно унищожение. За разлика от всички предишни министри, ще давам всяка седмица пресконференции и ще се отчитам. Ще трябва да е в края на седмицата, за да има нещо, което се е случило. Ще давам отчет какво се върши. В никакъв случай да не прекъсвате предавания и да излъчвате моята пресконференция“, каза още проф. Велислав Минеков.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!