София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Вера Иванова от "Системата ни убива": Трябва да се върви към служебен кабинет и нови избори

"ГЕРБ не трябва да правят изборите"
2 мПолитика 771 Мирослав Митков

„Нашето мнение е, че трябва да се върви към служебен кабинет и нови избори“.

Това каза пред ФАКТИ Вера Иванова от „Системата ни убива“, изразявайки позицията на гражданската организация. Свързахме се с нея, за да разберем какво е мнението на част от протестиращите граждани по въпроса дали трябва да се формира парламент след парламентарния вот на 4 април или по-скоро е нужно да се върви към нови избори.

„Толкова време вече протестираме за оставка. С останалите протестиращи смятаме, че ГЕРБ не трябва да правят изборите“, коментира Вера Иванова.

Припомняме, че „Системата ни убива“ участва активно в антиправителствените протести от лятото на 2020 година. Организацията и до днес продължава да протестира за оставката на Борисов, включително с акции пред дома на премиера в Банкя.

На въпроса дали организирането на парламентарния вот на 4 април именно от ГЕРБ е повлияло на резултатите, Иванова отговори категорично с утвърдителен отговор. Именно затова от „Системата ни убива“ призовават за нови избори, които са бъдат организирани от служебен кабинет.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!