София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Версиите за смъртта на Георги Александров: Самоубийство или нещастен случай

Варненският журналист беше намерен мъртъв в дефектиралата тръба на местното езеро
пропускане

Версиите за смъртта на Георги Александров: Самоубийство или нещастен случай

Варненският журналист беше намерен мъртъв в дефектиралата тръба на местното езеро

3 чИнциденти 2507 Ивана Иванова


Никакво съмнение нямаме за причината за смъртта. Това заявихаапелативният прокурор във Варна Владимир Чавдаров и главният секретар на МВР Ивайло Иванов на извънреден брифинг във Варна по повод смъртта на варненския журналист Георги Александров в района на дефектиралата тръба на Варненското езеро.

Това е мястото, заради което възникна скандал за замърсяване, стигна се до протести. По непотвърдена информация журналистът е правел разследване на мястото.

Басейнова дирекция - Варна и ИАРА провериха на 20 май Варненското езеро след сигнал за умряла риба. Проверката бе извършена в участък от крайбрежието на около 500 м източно от "Терем - Флотски арсенал" в посока с. Константиново. Там бяха установени големи количества умряла риба в езерото и на брега. Взетите експресни водни проби за анализ от мястото не регистрираха отклонения.

"Причината за смъртта е удавяне, сочат резултатите от извършената аутопсия. На лице са височинни травми по вътршните органи от падане от високо", обясни Чавдаров.

"Нашето професионално мнение е, че няма данни за нещо по-различно от хипотезите, които съобщи апелативния прокурор. Касае се за нещастен случай или самоубийство", обяви Ивайло Иванов.