София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Видове секции на пазара

Предимства и недостатъци

Видове секции на пазара

Предимства и недостатъци

8 месецаЛюбопитно 155 Боряна Райчева


Покупката на всяка една от домашните мебели се отличава със своята специфика, индивидуалност и приложимост. С развитието на бранша през последните години и у нас се наблюдава невероятно разнообразие, навлизане на европейските тенденции както и такова от Азия, САЩ и други. Естествен ход на събитията е българския дом да придобива един по-съвременен и динамичен облик, такъв който наистина може да бъде определен като по-функционален и удобен. Въпреки, че средностатистическия българин обитава двустайни апартаменти това не му пречи да си създаде приятна и комфортна обстановка, в която дори да посреща гости. Хола или както сега е известно да се нарича това помещение „дневната“ се обзавеждат по специфични правила, които до много голяма степен зависят от индивидуалния подход и виждане на домакините. Няколко са важните детайла, които винаги намират своето място в дневната. Това са меката мебел с мини помощна масичка както и секцията. Наистина комбинацията за някои би се сторила тривиална, но действително в крайна сметка се оказва, че три елемента позиционирани в гостната стая биха били прекрасно комбинирани стига да сте подходили отговорно и съобразно стила и дизайна на интериора.

Основен аранжиращ и обединяващ обзавеждането елемент е секцията. Това е една от мебелите, към които наистина днес сме изключително положително настроени. А това до известна степен се дължи на разчупването на оковите на типичния дизайна на тази мебел от гледна точка на концепция и даже размер. Всеки потребител би споделил, че необходимостта от секции е явна, тъй като ролята, която те играят в интериора на хола или дневната определено има своята специфика и приоритет. Ако историята на мебелния бранш в България помни няколкото еднотипни и впечатляващи като размери модели секции то със сигурност в настоящето клиента получава уникалния шанс да избере такива, които нямат почти нищо общо със своите предшественици, освен понятието „секция“ разбира се. Това, което забелязваме сред мебелните тенденции и в частност секциите е тяхното многообразие. Не говорим единствено за размери и форми, а за видове, които успяват да се наложат на пазара и са разпознаваеми от клиентите.

Видове секции. Преимущества и недостатъци.

Със сигурност и вие се сещате за онези, които а подредени в различни категории в онлайн магазините. Готови или още известни като стандартни холни секции, модулни системи, варианти по поръчка, ъглови, с ЛЕД осветление, модерни и още много. Невероятно е наистина, че съвременния потребител разполага с такъв огромен избор от секции, които биха придали завършеност, уникалност и дори феноменален облик на интериора.

  1. Готови холни секции. Това е типичния модерен вариант, с който можете да замените ТВ шкафа.

  • Преимуществата им никак не са малко, но към основните ще изброим техния мини размер. Когато параметрите на една мебел са по-миниатюрни то се оказва, че наистина тя е изключително адаптивна и намираща място даже в интериор, който е труден за оптимизиране и аранжиране. Често тези малки секции се състоят от плот за телевизор, мини чекмеджета под плота както и елегантни кутии тип шкафове, декорирани в многообразни цветови комбинации, без излишни орнаменти. Семплото излъчване на тези секции им придава особена космическа визия, което определено се харесва на съвременния потребител. Друга причина това да са предпочитани мебели е факта, че са изключително евтини и достъпни.

  • Недостатъци. Колкото и много преимущества да имат тези мебели то няма как да избегнем и отрицателните им специфики. В зависимост от модела и старанието на производителите да предложат невероятно изискано решение то тук не може да става въпрос за вдъхновение, креативност и арт варианти. Има си основни параметри, в които се простират тези готови секции и това до някаква степен се счита като ограничение за потенциалните клиенти.

  1. Модулни системи. Това е втория по вид мебел, която се счита за търсена сред моделите секции. И положителните отрицателните акценти тук почти се покриват с тези на готовите секции, но тук се наблюдават и известни разлики.

  • Преимущества. Модулите представляват отделно или взаимно пасващи елементи от една серия, които могат да бъдат комбинирани по различни начини. Ето, че в този случай можем да говорим за индивидуалност и уникалност, тъй като системите дават шанс да бъдат позиционирани по начин, който би бил подходящ за параметрите на помещението както и собственото виждане на домакинството за приятна и изискана обстановка.

  • Недостатъци. Ясно е, че всяка една екстра се заплаща. Това предполага, че при модулните системи цените няма да бъдат толкова масови и достъпни както при стандартните. Но пък ако си струва човек да вложи въображение и креативност наистина цената не е толкова фрапиращ и определящ факто. Още повече, че ако не можете да си позволите четири детайла, то просто купувате само три. Реално играете по собствените финансови правила и те са теци, които наистина имат значение.

  1. Секции по поръчка. Поръчконвите мебели набраха доста голяма популярност през последното десетилетие и то напълно основателно. Интересни, индивидуални решения, с които наистина постигате безкомпромисно очаквания резултат.

  • Преимущества. Към предимствата на секциите по поръчка ще изброим онези важни приоритети за всяко домакинство, които са свързани с уникалния облик на помещението. Всъщност поръчковите секции няма да намерите под формата на каталог, от който да си изберете. Те представляват строго индивидуален подход, който напълно се съобразява с основните параметри на пространството, неговите дефекти, форма и други. Така, че поръчковата секция се създава по конкретни размери и елементите ѝ се позиционират там където е най-удачно. Клиента сам избира абсолютно всичко дори вида на пантите, мебелния обков, лайсни и най-дребни акценти, които са свързани със сглобките.

  • Недостатъци. Вярвате или не, но независимо от всички изсипани суперлативи за поръчковите модели секции те си имат и недостатък. да, той е един, но пък достатъчно определящ за мнозина, дръзнали да вземат решение за покупка на такова обзавеждане. Поръчковите секции са скъпо удоволствие. Това е безспорен факт, тъй кат наистина тук става въпрос на неповторимост, допълнителна работа за проектанти, дизайнери и специалисти, които от вашите изисквания да създадат детайлен проект, който на 100 % да отговори на очакванията ви. Така, че е оправдано да си подготвите двойна, дори тройна сума в сравнение с готовите или модулните варианти.

Това са основните видове секции, които могат да бъдат допълвани с всякакви акценти от лед осветление, декорации, принтове. Идеята е клиента да избере точно такава, която наистина да му донесе онзи домашен комфорт и хармония, която търси.