София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Виктория Василева: "Има такъв народ" влиза в кампанията с мотото "Време е за друго"

Според нея компромисите са необходими, но не са задължителни

Мотото на нашата кампания този път е „Време е за друго”. Време е за много други неща - за ново говорене, друг вид отношение към политиците, друго отношение на хората към институциите и на политиците към закона”.

Това заяви главният секретар на „Има такъв народ” Виктория Василева по Нова тв

Тя добавя, че формирането на правителство винаги зависи от конфигурацията след изборния ден. Винаги сме казвали, че кабинет с партиите на статуквото БСП, ДПС и ГЕРБ – няма как да се случи. Ако другите партии имат достатъчен ресурс за съставяне на правителство, ще е добре, обясни тя.

Според нея компромисите са необходими, но не са задължителни. Българските граждани ще имат възможност да кажат какво правителство очакват и какви хора искат да ги управляват. На 11 юли ще стане ясно, казва Василева.

Хората имат нужда от предсказуемост, но тя не може да е на всяка цена. Не мога да прогнозирам и какво ще е отношението на другите партии. Едва ли ситуацията ще е същата като в 45 НС. Не е невъзможно партиите на протеста да имат 121 депутати, каза още Василева.

Тя не отговори дали Слави Трифонов ще е кандидат за премиер на ИТН, ако могат да съставят правителство. По думите й Трифонов е постъпил честно с избирателите, като е обявил, че няма да се кандидатура за депутат.

До 11 юли могат да се случат много неща, коментира Василева на въпрос дали има вариант служебното правителство да остане временно с мандат на ИТН.

Не съм присъствала на срещата с американския посланик Херо Мустафа, не мога коментирам разговора с представители на ИТН, каза още Василева.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!