София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Вицепрезидентът на „Самсунг“ влиза в затвора заради корупция

За подкупи в размер на милиони долари
19 мЕвроком 291

Съдът в Сеул осъди на затвор наследника на "Самсунг" Ли Дже-йон, вицепрезидент на Samsung Electronics и фактически ръководител на Samsung Group, на две години и шест месеца затвор по обвинение в подкуп, предаде Ройтерс. Ли Дже-йон беше осъден на пет години през 2017 г. Според обвинението той е участвал в даване на подкуп в размер на повече от $ 6 милиона. Той също е предложил или обещал на длъжностни лица $ 38 милиона за това държавата да позволи сливането на Samsung C&T и Cheil Industries при условията, от които се нуждае. Година по-късно обаче съдът промени присъдата на действителния ръководител на Samsung Group на условна и той беше освободен. През 2019 г. съдът върна делото на Ли Дже-йон обратно в съда за ново разглеждане. Настоящото решение предполага, че Лий ще се върне в затвора, но годината, която вече е излежал, ще бъде приписана на определения му срок.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!