София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 18 °C Велико Търново 18°C - слаб дъжд Пловдив 23 °C Пловдив 23°C - слаб дъжд Варна 23 °C Варна 23°C - разкъсана облачност Бургас 21 °C Бургас 21°C - слаб дъжд

Вижте снимки от заловената пратка хероин, скрит в мраморни керемиди

До момента е иззет около половин тон наркотични вещества, като стойността им е 23 850 000 лв
2 мПравосъдие 148 Антоанета Начева

Държавното обвинение публикува снимки от специализираната операция на ГДБОП и Европол под надзора на Специализирана прокуратура. В нея беше задържана голяма пратка с хероин, скрит в кухини на мраморни керемиди.

Установено е, че наркотичните вещества са пристигнали с 4 контейнера по море на пристанище Варна-запад и с товарни камиони са били превозени до склад в Сливен. При изваждането на хероина от кухините на мраморните плочи са задържани две чуждестранни лица. 

По образуваното досъдебно производство са иззети около 500 кг наркотични вещества, като стойността им е 23 850 000 лева, съобщават от Специализираната прокуратура. 

С постановление на прокурор от Специализираната прокуратура на двамата чуждестранни граждани са привлечени в качеството си на обвиняеми за участие в престъпно сдружение и за държане на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешение с цел разпространение. Единият е с повдигнато обвинение и че е пренесъл през границата на страната високорискови наркотични вещества.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!