Начало Новини Предавания На живо

ВМРО за промяната за детските добавки: Пари ще има само за децата от маргиналните слоеве

Депутатът Искрен Веселин коментира позицията на партията, че отново няма да има добавки за всяко дете
26 мЕвроком 757

Идеята всички български деца да получават детски надбавки е една от най-позитивните идеи в рамките на този бюджет. Ние горещо я подкрепихме, тя мина през Министерски съвет и между първо и второ четене на проектобюджета група депутати от ГЕРБ промениха това. Ние категорично казваме, че няма да подкрепим това. Нещо повече - ние сме внесли вече такъв текст за поправка в закона да падне подоходният критерий. Това коментира депутатът от ВМРО Искрен Веселинов в ефира на БНТ.

"Отново се въртим в тази обречена парадигма, в която от 15 години пари има само за децата на маргиналните слоеве и на тези, които крият данъци. Тези хора, които взимат малка заплата от 800 лв. изпадат от подпомагането. Дайте ако говорим за някакви граници да вземем среден доход. Тези пари са всъщност един от ясните признаци за подкрепа на раждаемостта, защото така подкрепяме маргиналната раждаемост, а не нормалната, образованата раждаемост", каза още депутатът.

"Най-малко трябва да се пести от детски и от политики, които поощряват демографското развитие. Държим на това всяко българско дете да получава добавки. Не смятам, че това е начинът на диалог в коалиция и е пореден пример как не се изграждат отношения. В това управление не остана твърде много, за да излизаме от него. Ние винаги сме защитавали позициите, в които вярваме. Това решение не е консултирано с министри от нашата квота, нито с органа, който е легитимен и може да вземе решение - съветът на коалицията", допълни Веселинов.