София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Йончева: БСП е тази, която можеше и трябваше да спечели изборите. Това е нейна отговорност

Коментар във фейсбук
6 сVox Populi 2284

Преди да прибързаме със заключенията мисля, че трябва да осмислим по-задълбочено резултатите от днешния ден и да останем с поглед в бъдещето, а не в миналото.
Вярвахме, че това няма да са поредните предизвестени избори, че статуквото няма да може да продължи погрома над България.
Знам, че ние сме народ изстрадал, горд и борбен.
Но също и народ, който търси своите лидери, а очевидно не ги открива. Лидери, на които да повярва, че не са в пореден сговор. Водачи, които не само развяват партийни знамена, а влизат в реални, тежки битки.
За този резултат сме виновни всички ние, политиците от опозицията. Убедена съм, че лявото може да предложи много повече на България от това, което показва днешният резултат.
В период на срив на нашата държава във всички сфери, при управлението на ГЕРБ, във времена на крах на доверието към всички институции, на нарастваща бедност и липса на перспектива, БСП е тази, която можеше и трябваше да спечели изборите. Това е нейна отговорност.
През 2017 г. на парламентарните избори БСП взе почти 28%. 955 500 избиратели й гласуваха доверие, сега най-вероятно ще са наполовина.
България има нужда от промяна. Политическият ни живот има нужда от промяна.
В парламента влизат няколко партии, обявили се за опозиционни. Всички заедно, можем да отървем родината от зловредието. Вероятно ще бъде труден процес и едва ли ще стане сега. Но следващите дни ще ни покажат кои са угодливите политически лица, кой на какви съюзи и компромиси е готов и за какво. Дано това, което ще се случи през следващите дни да е с мисъл към гражданите и визия за България, а не прости политически сметки за няколко министерски кресла и няколко дни на власт.
Трябва да започнем да изтръскваме политическия чувал.
Иначе избори и пак избори докато останат тези, които ще работят за България.
Вярвам в това. Просто нямаме друг избор.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!