София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Юлиана Методиева: Президентът отвори широко вратата за нахлуване на мътната вода от лумпени

Коментар във Фейсбук
5 мПолитика 4005

На първи май в Първомай президентът Радев прояви поредно интригантския си характер като изрази надежда, че „българските социалисти ще оползотворят тази възможност  заедно с другите партии искащи промяна“. Държавният ни глава  провижда сериозната възможност форумът на БСП да гласува предложения мандат и да тръгне да съставя правителство. Интригата е в адресирането на партиите "искащи промяна"и трябвало да подкрепят хората на Нинова. Ако приемем сериозно думите на бившия летец, то това ще означава ИТН, ИМВ и ДБО да си плюят в лицето. Всички те са родени на площада, а площадът помни 30 години протести, митинги, флашмоби и други форми на колективно и историческо презрение към БСП. Пре-дългият път на сбогуване с комунизма показва как Румен Радев си е пърхал безгрижно в небето, докато българското общество е разчупвало веригите на един от най-нечовечните режими в Европа. Ако не вярвате, питайте турските ни съграждани.

Парламентарният хаос,  правните абсурди на променения Изборен кодекс, безвкусното салто мортале на Слави Трифонов, заедно с нахалните изпълнения на Мая Манолова, дадоха хляб за свежи вицове и убийствен интернет фолклор. Сега ще се заредят нови анекдоти заради случилото се на 29 април през нощта. Тогава онзи дето сега е в Първомай,  извърши деяние, за което все някога историята ще му потърси сметка. Бързешката, с помощта на председателката на НС Ива Митева, Румен Радев промъкна тайно и окончателно за публикуване в Държавен вестник 80-те страници на току що гласувания Изборен кодекс! Защо толкова се е разбързал? И защо не се е запитал как се чувстват например хората с увреждания, които никога вече няма да могат да дадат вота си заради нововъведеното и откровено маниашко машинно гласуване за сметка на хартиеното! Та те преживяват машините като проклятие от небесата и сигурен знак, че държавният глава не се интересува дали ще бъдат включени в изборния процес! Видимо тази тяхна изключеност е пренебрежимо обстоятелство за него, макар че сред съветниците му имаше човек в инвалидна количка...

Румен Радев е опасна фигура. У него дреме хунтаджийски потенциал и военщина от съветски тип. Свитият му юмрук през лятото си остава завинаги израз на неспособността му за интелигентен диалог и вербална комуникация. Онези, които си играят с  него подценяват  сенчестите страни на личността му. Вярно, той е случайник в историята на българския трънлив път към демокрация. Като случайник обаче той направи куп погроми и преврати, като скандалното  промушване на скандалния Изборен кодекс в Държавен вестник , както и опитът за  връщането на БСП във властта. Днешният президент отвори широко вратата за нахлуване на мътната вода от лумпени, хора с интереси ненадхвърлящи чалгата, телесните радости и мързела, заедно с нескриваните апетити към Путинското начало в източноевропейските политически реалности.

Юлиана Методиева, Фейсбук

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!