София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Започна конференция за бъдещето на Европа

Конференцията се проведе в Европейския парламент в Страсбург
28 дниЕвропейски съюз 790 Надежда Максимова

Днес бе дадено началото на Конференцията в Европейския парламент в Страсбург. Съпредседателят на Изпълнителния съвет Ги Верховщадт подчерта, че трябва да се действа незабавно:

"Светът се променя бързо и със сигурност не чака. Свят с нови предизвикателства, който нарязва на парчета нашите общества. И тези предизвикателства са по-големи от границите на нашите национални държави. Светът повече не е съсредоточен около Европа, а около страни като Русия, Китай, Индия, Съединените щати и за съжаление, е все по-малко демократичен и все по-авторитарен". 

"Европа не е замръзнала и трябва да може да се развива. Да не бъдем наивни - имаме врагове, които искат да ни отслабят и унищожат", каза евродепутатът от "Обнови Европа" Паскал Дюран.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!