София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

Започват ремонти на улици в Шумен за близо 6 млн. лева

Първоначално в списъка бяха предвидени 18 улици

Улични ремонти за близо 6 милиона лева стартират Община Шумен, съобщиха от администрацията.

Строителните дейности стартират с рехабилитация и реконструкция на ул. „Генерал Радецки“ в квартал „Боян Българанов“. През следващата седмица ще започне подготовката на участъка от ул. „Самара“ до ул. „Средна гора“. Предвидено е строителните дейности да продължат в отсечката между ул. „Средна гора“ и ул. „Витоша“ след провеждане на процедура по Закона за обществените поръчки. Основен ремонт предстои и на ул. „Иван Кръстев Ивански“ в квартал „Дивдядово“.

Изграждането на трите улици е на обща стойност 1 116 000 лева, а средствата са от държавната целева субсидия за капиталови разходи, които общината получи през миналата година.

Други 13 улици и 4 паркинга в Шумен и квартал „Макак“ са включени в строителната програма на общината за текущи ремонти по уличната мрежа. Заложените средства в бюджета за 2021 година са в размер на  близо 1 600 000 лева.

Първоначално в списъка бяха предвидени 18 улици. След решението на Общинския съвет обаче в него са включени паркингите на ул. „Владайско въстание“ №5 и 7, пред Томбул джамия, зад Регионалната библиотека и на площад „Оборище“. Затова част от предварително планираните за ремонт улици ще отпаднат от програмата за тази година и ще останат за следващата.

От администрацията съобщават още, че предложението за ремонт на паркинга в кв. „Херсон“, което също беше гласувано от общинските съветници при приемането на бюджета, не може да бъде включено в програмата, тъй като теренът е собственост на Министерството на отбраната.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!