София 28 °C София 28°C - ясно небе Велико Търново 29 °C Велико Търново 29°C - ясно небе Пловдив 33 °C Пловдив 33°C - ясно небе Варна 32 °C Варна 32°C - ясно небе Бургас 31 °C Бургас 31°C - ясно небе

Заради неносене на маска - заключиха семейство в магазин

Мъжът обжалва наложената му санкция и подал сигнал в прокуратурата за незаконния арест
1 месецОбщество 4 Антоанета Начева

Заключиха семейство в магазин заради неносене на предпазна маска, предаде NOVA. 

До ситуацията се стига, след като Николай и неговото семейство влизат в магазин в Сливен. Мъжът не носи маска и служителите на търговсия обект го заключват до идването на полицаите. Потърпевшият определя случилото се като незаконен граждански арест.

"Бяхме с малкия и жена ми по центъра, направихме си разходката, жена ми се сети, че трябва да вземе нещо от магазина. Минахме от там. Малкият влезе с нея, аз влязох вътре да го издърпам да стане по-бързо, за да не бяга в магазина, при което една от служителките вътре ми се развика: "Сложете си маската", споделя Николай Георгиев.

Служителките на магазина споделят, че заради страх от глоби и липса на охрана са принудени постоянно да обясняват на клиентите си задължителното изискване за носене на маска.

"Колежката му е направила забележка, а той я игнорира и остава в магазина. Тя звъни на звънеца. Отивам аз, виждам го, и му казвам: "Може да влезете, само ако сте с маска". Видях, че няма да се случат нещата, а не мога да си позволя да оставя хора да влизат без маски. Трябва да взема някакво отношение и затова се наложи да извикам полиция. Той дори беше съгласен и каза: "Извикай ги, да видя дали полицаите знаят законите", разказва управителката на търговския обект.

След сигнала на мъжа е съставен акт за неспазване на противоепидемичните мерки. По думите му от магазина не са осигурили маски за клиенти, които не носят такива и сега обжалва наложената му санкция. Подал е и сигнал в прокуратурата на незаконния граждански арест на семейството му.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!