София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

ЗАЩО НИ Е СКЪП ТОКЪТ!

Коментар от Елена Гунчева
11 мVox Populi 1354

Една стара публикация отговаря на въпроса защо са ни високи сметките за тока. И това е от 2013 година, със сигурност сега нещата са по-брутални. Вместо да се дърлите помежду си кой ще ви намали тока, се замислете защо е висока цената и всъщност кой е собственик на енергията в България?

Чуждите капиталисти изобщо не се интересуват от вашата заплата и как ще си платите сметките за ток. Те получават по 70 000 лева заплата на месец, а някои 59 000 ЕВРО заплата на месец. Дали мислите, че осъзнават какво е да живееш с 300 лева? И да си плащаш сметките с тези пари. Не, не осъзнават и не ги интересува.

Договорите за приватизация на енергийните дружества са най-голямото престъпление на прехода. Вместо да инвестират в мрежата, те инвестират в заплати, Бентлита и Мерцедеси и хеликоптери до Чехия да им возят задните части всяка седмица. И ние - българите, плащаме сметката за това!

Моята идея е национализиране на енергийните дружества и енергетиката да стане изключителен монопол на държавата, с изключение на малки ВЕЦ-ове и ТЕЦ-ове, които обслужват малки населени места и предприятия. Другото е загуба на суверенитет и национална сигурност. И най-вече - обрича българите на непосилни сметки за ток.

За зелената енергия вече съм си казала мнението. За нищо не става. Тя е подпомагаща и прекалено скъпа. Видяхме в Тексас как милиони останаха седмица без ток заради тези алтернативни източници. Да напомня ли, че всички енергийни соларни паркове и велопаркове в България са собственост на леви и десни политици? И енергията от тях направо ни излиза златна. И се питате защо не се строи АЕЦ "Белене"? Няма и да се строи, защото всичките тези политици искат да продължават да им купуваме зелената енергия на безбожни цени. Погледнете си касовите бележки за тока - зелена енергия, задължения към обществото. Всъщност плащаме на политиците, а те и убеждават колко е важна зелената енергия. И позволяват частните енергийни дружества да разпределят заплати за месец само на един човек, колкото е сумата за средностатистическо семейство за ток за 10 години напред! 

Преустановете това и всеки ще може да си плаща сметките за ток. Нещо неясно за някого?

https://www.plovdiv24.bg/…/70-000-lv-zaplata-Bentli-i-VIP…

Елена Гунчева

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!