София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Балъков: Идвам в перспективен тим, ЦСКА 1948 няма нищо против да се стигне до обединение

Искам да благодаря на ръководството на ЦСКА 1948, че се обърна към мен

Балъков: Идвам в перспективен тим, ЦСКА 1948 няма нищо против да се стигне до обединение

Искам да благодаря на ръководството на ЦСКА 1948, че се обърна към мен

1 месецФутбол 130 Симеон Кисьов


Новият старши треньор на ЦСКА 1948 Красимир Балъков беше представен пред медиите. Героят от САЩ '94 заяви, че целта пред него е отборът да играе модерен футбол.

Искам да благодаря на ръководството на ЦСКА 1948, че се обърна към мен. Имахме доста разговори в два дни, обсъдихме доста неща. Това е един млад и перспективен отбор, който иска да се интегрира по най-добрия начин в "А" група. Този проект ме заинтересува изключително много. Знаете, че около името ЦСКА има много спекулации. Не смятам, че трябва да отговарям на тази тема. Мен ме интересува да развием отбора, това е.

Целта пред нас е във всеки мач да играем по-добър футбол и да търсим реалните цели. Не казвам, че сме в А група да се борим да не изпаднем, но не казваме и че ще се борим с грандовете. Жалко само, че късно започнахме преговорите и почти цялата селекцията е направена, а аз не съм участвал, но може да е за добро. До зимата ще анализираме всичко, засега разчитаме изцяло на кадъра, който съществува в момента. Има едно или максимум две места за привличане на футболист, разговаряли сме по тази тема. Този футболист е българин.

Опитваме се в абсолютна професионална форма да говорим с клуб му. Това е футболист в средата на терена, името няма да ви казвам. Всички ще сме много доволни, ако подобри рекорда в "А" група. Качествата на Мартин Камбуров са ясни на всички, той е един от най-големите голаджии в българското първенство. Той заслужава да направи този рекорд. Ако клубът беше в "А" група 10 години, може би нямаше да бъде голям проблем липсата на мачове. Но тепърва влизаме в "А" група, имаме млади футболисти, които тепърва ще добият опит. Ще работим всеки ден, за да сме максимално подготвени, а после самите мачове ще ни дадат отговорите. Този отбор стигна тавана - "А" група. Другият таван е участие в Лига Европа и ШЛ, но това засега е нереалистично. Апетитът идва с яденето, нека си свършим работата. Повечето футболисти ги познавам, знам на какво са способни. Целта пред нас е да играем добър футбол, да играем модерен футбол, по-бърз и динамичен, ако е възможно. Не мога да разубедя ръководството за политиката за българите, защото тя четири години е носила успех на клуба. В националния отбор имахме създаден план за развитие на ДЮШ, който умря с идването на Англия. Смятам, че съм компетентен ЦСКА 1948 да изглежда добре и в ДЮШ.

Футболът функционира добре при добри инвестиции, както е във всеки бизнес. Школата трябва да функционира, разбира се. Това е нов клуб, който иска да привлича хора по стадионите. От днес за утре няма да стане, но това е целта. Хората, които са работили в клуба, заслужават доверие - с някой се познавам много добре, с други изобщо не се познавам. Това не е проблем, влизам, опознавам, виждам, след това ще анализираме. Ще дам пълен картбланш на тези, които са работили в клуба досега. Договорите нямат значение. Можем да подпишем и за 10 години, но е важно как ще работим. Шампионска титла никога не съм споменавам, но ако я заслужим, защо не. Нищо не ме притеснява - видял съм 1 и 1000. Работил съм с хората в ЦСКА-София.

Няма да ни е лесно, когато играем срещу тях. Знам, че ще има негативна нагласа, но съм професионалист. Ако ми се обадят от Левски, ще отида да работя и в Левски. Българският манталитет много-много не го разбирам. Когато подпишеш договор, трябва да си отдаден на 100%. Като малък съм бил привърженик на ЦСКА, не го крия. Уважавам всички фенове на ЦСКА. Ръководството на ЦСКА 1948 няма нищо против някой ден да се стигне до обединение. Това зависи от феновете. Щом световни медии са се объркали кой ЦСКА поемам, значи правим рекламата на ЦСКА.

Ще влезем малко с въпросителен в играта, но смятам, че бързо ще се ориентираме. Наско Сираков го познавам и мисля, че това е за доброто на Левски. Като специалист винаги съм уважавам клубовете, които работят и имат големи успехи. Пожелавам на Наско да е упорит, а той е, и да има успехи в неговата работа", каза Бала пред медиите.