София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борусия (Мьонхенгладбах) победи Байерн (Мюнхен) с 2:1

Байерн с първа загуба при Хайнкес

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Байерн допусна първa загуба в четвъртия престой на Юп Хайнкес начело на отбора. След 9 победи от 9 мача под ръководството на легендата, шампионите отстъпиха с 1:2 при гостуването на Борусия (Мьонхенгладбах) в двубой от 13-ия кръг на Бундеслигата.
Баварците все пак остават лидер в класирането, но авансът им пред втория РБ Лайпциг вече е само три точки.
Домакините от Мьонхенгладбах успяха да вземат комфортна преднина още преди почивката, когато водеха с 2:0. В 39-ата минута Торган Азар се разписа от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Никлас Зюле. В 44-ата Матиас Гинтер удвои.
Веднага след това Хуан Бернат напусна с травма и се наложи Видал да доиграе полувремето като ляв защитник. За съжаление на Юп Хайнкес, с контузия се оказа и Хамес Родригес и така Байерн започна второто полувреме с две принудителни смени.
В 66-ата минута Коман стреля в страничния стълб на вратата на Ян Зомер. Шансът обаче не беше на страната на стража на домакините в 74-ата, когато Артуро Видал намали за Байерн с далечен изстрел - 2:1.
До края баварците направиха отчаяни опити да стигнат до точката, но без успех. Борусия (Мьонхенгладбах) се поздрави с успеха и е четвърти с 24 точки, на пет зад шампионите.