София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ФЕРНАНДО АЛОНСО: ГОТОВ СЪМ ЗА ВСИЧКО В МАЛАЙЗИЯ

ПИСТАТА МИ Е ЛЮБИМА, ИМАМ ТРИ ПОБЕДИ ТУК, ЗАЯВИ ИСПАНЕЦЪТ

9 годиниМоторни 4 Телевизия Евроком

Пилотът на Макларън Фернандо Алонсо потвърди участието си на неделното Гран при на Малайзия, кръг от Световния шампионат във Формула 1. Испанецът пропусна първия старт за сезона в Австралия, заради удара, който претърпя в предсезонните тестове на пистата в Каталуния.
"Работих много върху физическата си подготовка и се радвам, че успях да се подготвя за предстоящия уикенд. Времето в Малайзия не е особено предвидимо, но аз съм готов и за жега, и за силен дъжд по време на тренировките и състезанието. Пистата ми е любима, имам три победи тук, включително и като пилот на Макларън (2007 г.)", заяви Алонсо.
Първата тренировка преди Гран при на Малайзия е в петък 4:00 часа наше време, а втората от 8:00. По същото време в събота е третата тренировка, а квалификацията - от 11:00. Стартът е в неделя от 9:00 часа.