София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Григор Димитров: Пропускам нещо, но не знам какво

Загубих спокойствието си рано, още в първия сет

Григор Димитров: Пропускам нещо, но не знам какво

Загубих спокойствието си рано, още в първия сет

2 годиниТенис 21 Телевизия Евроком


Григор Димитров говори след загубата (6:7 (4), 2:6, 4:6) от испанския ветеран Фернандо Вердаско в третия кръг на турнира от Големия шлем "Ролан Гарос".
"Разбира се, че бе трудно да играя срещу Фернандо. Никога не е лесно. Мисля, че загубих по-рано от него тази година в равностоен мач. Днес бе почти същото. 
Какво мога да кажа? Срамно е, защото се чувствах добре физически, но загубих спокойствието си рано, още в първия сет. Беше трудно да се възстановя от това. 
И все пак имах време, за да възстановя своя ритъм, да направя мача различен, но просто не се случи. Толкова е просто. Имам предвид, че за съжаление спирам до тук винаги, по едно и също време. Париж винаги е бил велик за мен, но никога не успявам тук", каза Гришо след края на срещата.
"Наистина очаквах да се представя по-добре на червено. В последните мачове, в които участвах, в Мадрид, Рим, Париж, всичко беше в моите ръце. Вината е изцяло моя. Трябва да тегля чертата и да отправя поглед към бъдещето. В тениса една седмица може да преобърне нещата за теб. Но се нуждая от малко време, за да преценя къде сгреших. Всяка година играя добре на клей, но това никога не ми стига, за да постигна успехи.“
„Сега приоритетът ми ще бъде да се откъсна за кратко от тениса, да изгледам някои мачове и да опитам да прогресирам, да стана по-добър. Как? Ще открием как. Не искам да съм прекалено негативно настроен в момента. Знам, че е трудно веднага след мача, но винаги съм гледал позитивно на нещата и искам да продължа в същия дух. Тежко е, когато загубиш мач, но такъв е животът.“