София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Интер се справи с труден опонент

Попаденията отбелязаха Ромелу Лукаку (33') и Кристиан Ериксен (84')

4 годиниФутбол 2 Симеон Кисьов

Отборите на Интер и Хетафе завършиха при резултат 2:0 на “Фелтинс Арена” в Гелзенкирхен в 1/8-финален двубой от Лига Европа. Попаденията отбелязаха Ромелу Лукаку (33') и Кристиан Ериксен (84') За разлика от останалите сблъсъци от тази фаза на турнира, победителят от тази двойка беше определен само в един мач.

Самир Ханданович трябваше да се намесва още във втората минута, когато изби опасен удар с глава на Неманя Максимович. Последва сериозен натиск на испанците, чиито играчи отправиха няколко неточни и блокирани изстрели. В 18-ата минута Давид Сория излезе напред и изби топката преди Лаутаро Мартинес да играе с нея, а малко след това Алесандро Бастони спря удар на Хайме Мата, който беше останал непокрит на добра позиция. Постепенно Интер се окопити и Лаутаро нанесе първите два точни удара за тима в 25-ата и 28-ата минути. Данило Д'Амброзио пък стреля след центриране от фаул, но в ръцете на вратаря. В 33-ата Лукаку стигна пръв до дълъг пас на Бастони и с прецизен удар прати топката в далечния долен ъгъл на противниковата врата за 1:0. Това беше гол номер 30 за белгиеца във всички турнири през сезона.

В 48-ата минута Николо Барела нанесе силен шут, който рикошира в тила на Ечейта и излезе в корнер. При последвалото му изпълнение Сория отрази акробатичен удар на Д'Амброзио, а след това Мата не позволи на Диего Годин да се разпише. В 67-ата Ханданович изби удар с глава именно на нападателя. В 72-ата Годин игра с ръка в собственото си наказателно поле, а след дълго преглеждане на ситуацията чрез ВАР съдията реши да посочи бялата точка. Сложилият капитанската лента на мадридчаните Хорхе Молина обаче стреля встрани от вратата при своето изпълнение. В 79-ата Лукаку получи топката на добра позиция в близост до вратата, но шутът му се оказа неточен. В 84-ата Джене не изчисти добре топката в наказателното си поле и тя отиде при Ериксен, който пък се отчете с гол едва секунди след появата си на терена.