София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Хамилтън остава в Мерцедес

По-рано днес бе обявено, че британецът е подписал ново, двугодишно споразумение с екипа на Мерцедес, за който той се състезава от 2013 година насам

3 годиниМоторни 1 Симеон Кисьов

Сагата с бъдещето на седемкратния световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън приключи!

По-рано днес бе обявено, че британецът е подписал ново, двугодишно споразумение с екипа на Мерцедес, за който той се състезава от 2013 година насам. Партньорството между Хамилтън и базирания в Бракли отбор е едно от най-плодородните в историята на шампионата. То е донесло общо 77 победи, 74 полпозиции, 44 най-бързи обиколки, 122 подиума и шест световни титли в 165 надпревари.

„Трудно е за вярване, че вече девет години работя с този невероятен отбор, развълнуван съм, че ще продължим нашето партньорство още две години. Постигнахме толкова много заедно, но имаме и още какво да постигнем както на пистата, така и извън нея.

„Благодаря на всички отдадени и талантливи хора в Мерцедес, чиято усилена работа направи възможно Бордът да продължи да вярва в мен. Навлизаме в нова ера на автомобилите, която ще бъде предизвикателна и вълнуваща и нямам търпение да видя какво още можем да постигнем заедно“, написа Хамилтън в своите профили в социалните мрежи.

След като си подсигуриха услугите на своята звезда за още две години, в Мерцедес сега трябва да решат кой ще седне във втория кокпит на тима. Двамата фаворите за него са Валтери Ботас, който е част от Мерцедес от 2017 година насам и Джордж Ръсел, който е пилот на Уилямс, но е част от академията на Мерцедес.

Самият Хамилтън заяви преди няколко седмица, че предпочита да продължи своята работа с Валтери, с когото според него имат чудесни взаимоотношения.