София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Левски е на колене! "Сините" аут от Европа

Локомотив (Пловдив) постигна обрат на "Герена"

4 годиниФутбол 6 Симеон Кисьов

Левски загуби с 1:2 домакинството си на Локомотив (Пловдив) от последния кръг на efbet Лига и няма да играе в Европа! "Сините" трябваше на всяка цена да победят "смърфовете", които преди дни спечелиха Купата на България и си осигуриха квота за Лига Европа. Избраниците на Георги Тодоров обаче не показаха нужното желание и позволиха на "черно-белите" да си тръгнат с трите точки, въпреки че за тях срещата на "Герена" беше за чест и слава.

Така Левски завършва на четвъртото място кошмарния си сезон, в който едва оцеля заради липсата на финанси.

Мачът започна отлично за "сините", след като Насиру Мохамед откри резултата в 5-ата минута. За ганаеца това беше първи мач като титуляр. Малко след това Станислав Костов удари греда. В 33-ата минута вратарят на Левски Георги Георгиев увисна при центриране от корнер, размина се с топката и Доминик Малонга направи 1:1 с глава. Отново той донесе пълен обрат на Локомотив в 75-ата минута, а до края играчите на Левски така и не намериха верния път към вратата на Мартин Луков.