София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Лудогорец разби Царско село с 4:0

Десподов над всички, но се замеси и в сериозно меле

3 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Лудогорец разби с 4:0 Царско село в мач от 11-ия кръг на efbet Лига. Срещата бе повторен дебют за Любослав Пенев начело на тима от Околовръстното, но той няма как да го запомни с добро.

Жосуе Са, Сотириу, Алекс Сантана и Кирил Десподов бяха точни за шампионите, а националът се запомни и със сдърпване с играчите на гостите Стеванович и Иван Бандаловски в края на първото полувреме.

Първите 45 минути не предложиха почти нищо интересно с изключение на въпросното меле в последните му секунди. Десподов дори налетя да рита Бандаловски, но и с намесата на Любо Пенев ситуацията се успокои.

След почивката "орлите" се развихриха. Първо Кирил Десподов центрира в наказателното поле от пряк свободен даур. Жосуе Са засече с глава на близката греда и прати топката в мрежата за 1:0. Малко след това Десподов пусна на Чибота, който стреля, Янко Георгиев изби, но Сотириу нямаше как да сгреши при добавката - 2:0.

В 78-ата минута Алекс Сантана прониза гостите, след като направи отлично двойно с Чибота, а крайното 4:0 оформи Десподов с отличен удар от средна дистанция.

Лудогорец излезе начело в класирането с 21 точки от 8 мача. Толкова има и Ботев, но с два мача повече. Царско село заема последното място с 6 точки.