София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Наполи почете Марадона с разгром над Лацио

Пет минути преди края Фабиан Руис оформи крайното 4:0 със страхотен изстрел от дистанция

2 годиниФутбол 6 Симеон Кисьов

Наполи разби Лацио с 4:0 в двубой от 14-ия кръг на Серия А. Пьотр Желински, Фабиан Руис и два гола на Дрис Мертенс донесоха важната победа на неаполитанците над римските "орли".

Със спечелените три точки тимът на Лучано Спалети излезе еднолично начело на класирането с 35 точки, докато вторият Милан има 32. Лацио е осми с 21.

Наполи поведе в резултата още в 7-ата минута, когато защитата на Лацио не се справи с атаката на домакините и Пьотр Желински с мощен удар я изпрати във вратата на Пепе Рейна.

Вторият удар по Лацио дойде само три минути след това. Лоренцо Инсиние подаде към Дрис Мертенс, който си освободи място за изстрел и се разписа за 2:0 в 10-ата минута.

Наполи отговори с изстрел на Луис Алберто, който обаче дори не предизвика спасяване от Давид Оспина.

В 26-ата минута Луис Алберто отправи опасен изстрел към вратата, но Оспина успя да направи впечатляващо спасяване с една ръка.

Още преди да е изминал половин час игра преднината на Наполи вече бе класическа. В 29-атаминута Дрис Мертенс вкара страхотно попадение от границата на наказателното поле, за да хвърли феновете на трибуните на "Диего Армандо Марадона" в екстаз.

Маурицио Сари направи две промени в състава на Лацио за началото на втората част. Мануел Лазари замени Патрик, а Матиа Закани влезе на мястото на Фелипе Андерсон, но и това не помогна на "орлите" да се върнат в мача, въпреки че наполи намали оборотите.

В 59-ата минута Марио Руи предизвика Пепе Рейна да спасява, след като стреля от границата на наказателното поле. В следващите минути Лацио опита да вземе инициативата в двубоя, но не застраши Оспина. В 78-ата минута Лоренцо Инсиние бе на добра позиция за изстрел, но Рейна успя да спаси изстрела му.

Пет минути преди края Фабиан Руис оформи крайното 4:0 със страхотен изстрел от дистанция.