София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

РБ Лайпциг унизи Брюж

Така германците записаха първи успех в потока и се върнаха в битката за третото място в групата, което дава право за продължаване в Лига Европа

2 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Германският РБ Лайпциг нанесе ужасяващо поражение с 5:0 като гост на белгийския Брюж в двубой от петия кръг на група D на Шампионската лига.

Така германците записаха първи успех в потока и се върнаха в битката за третото място в групата, което дава право за продължаване в Лига Европа. РБ Лайпциг и Брюж имат по 4 точки, като всичко ще се реши в последния кръг, когато германците приемат лидера и сигурен победител в групата Манчестър Сити, докато Брюж гостува на Пари Сен Жермен, който е недостижим на втората позиция.

Всичко на стадион “Ян Брейдел” се реши през първата част. Домакините имаха нужда от задължителна победа, но мачът започна кошмарно за тях- Още в 12-ата минута Кристофър Нкунку откри резултата в полза на германския тим. В 17-ата Емил Форшберг удвои от дузпа, а в 26-ата Андре Силва направи резултата класически.

В самия край на първото полувреме Форшберг вкара втория си гол в мача за 4:0. Второто полувреме при този резултат се оказа формално, но все пак домакините имаха своите възможности, но не успяха да ги реализират. При това положение РБ Лайпциг все пак стигна до пети гол в самия край на мача чрез Нкунку.