София 32 °C София 32°C - ясно небе Велико Търново 33 °C Велико Търново 33°C - предимно ясно Пловдив 36 °C Пловдив 36°C - разкъсана облачност Варна 28 °C Варна 28°C - ясно небе Бургас 29 °C Бургас 29°C - предимно ясно

САМОКОВ Е ДОМАКИН НА ГРАН ПРИ НА БЪЛГАРИЯ

СЪСТЕЗАНИЕТО Е ПЕТИ КРЪГ ОТ ИЗТОЧНОЕВРОПЕЙСКИЯ ШАМПИОНАТ ПО МОТОКРОС
пропускане
6 годиниМоторни 66 Телевизия Евроком

Гран При на България, което е пети кръг от източноевропейския шампионат по мотокрос ще се проведе през този уикент на мотополигон „Ридо“ в град Самоков. То ще бъде в памет на легендарния български състезател Георги Янакиев.

Откриването на състезанието на 30-и август, неделя, от 10:30 часа, след което започват и стартовете във всички класове.

Преди началото самото Гран При кметът на община Самоков Владимир Георгиев заяви, че по традиция града е домакин на подобно събитие и очаква много участници и гости на мотополигон „Риго“.

„Винаги съм казвал, че едва като мине състезанието, тогава ще отчитаме какво сме направили и какво не. И трасето мисля, че се подготвя както трябва . Каквото зависи от общината, също ще направим. Надявам се и на хубаво време, и на много участници и гости. От страна на общината ще осигурим всички необходими условия.“

Председателят на „Риго Самоков“ Валентин Милушев сподели, че очаква едно пефектно състезание, въпреки трудностите, пред които ще бъдат изправени всички.

„Ние сме слънчеви хора, гостоприемни. Всички гости и участници са добре дошли в нашата община Самоков. Традиционно ще се постараем да организираме едно перфектно състезание. Естествено условията ще бъдат трудни, но ние не се предаваме лесно.“

В състезанието в неделя над 110 състезатели от България, Гърция, Турция, Македония, Сърбия, Румъния и Кипър ще се наредят на стартовата бариера в своя клас за 5-тия кръг на Източноевропейския  шампионат по мотокрос, който се явява и предпоследен за сезона на Балканите тази година. Състезанието ще бъде комбинирано и с кръг от Републиканския шампионат, шестия подред от общо десет.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!