София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Ще продължим да се борим за Скудетото, обеща Пирло

Торинци се намират на цели 10 точки разстояние от лидера Интер, но имат и мач по-малко

3 годиниФутбол 6 Симеон Кисьов

Наставникът на Ювентус Андреа Пирло беше категоричен, че неговият отбор не се е отказал от борбата за Скудетото. Торинци се намират на цели 10 точки разстояние от лидера Интер, но имат и мач по-малко. Утре те се изправят срещу новака Специя в двубой от междинния 25-и кръг в Серия “А”.

“Специя доказват, че са достойни за Серия “А”, тъй като правят чудесен сезон. Те постигнаха чудесни резултати и срещу големите отбори. Мачът ще бъде труден и важен за нас, тъй като ще продължим да се борим за Скудетото. Ще трябва да изиграем мача с голям интензитет от първата минута. Знаем, че четири пъти бяхме хванати в изненада, но всеки двубой беше различен. Анализирахме допуснатите грешки и ще се опитаме да не ги повтаряме.

Федерико Киеза като втори нападател не е възможно. Няма други играчи като него в състава. Той играе добре на своята позиция и ще продължим да го използваме там. Утре ще преценим състоянието на Алваро Мората и дали той ще може да бъде на пейката. Уестън Маккени е по-добре, въпреки че се нуждае от почивка. В извънреден период ние се нуждаем от неговия принос, дори той да е само за няколко минути. Няма новини около Артур, дано той да се възстанови възможно най-скоро.

Не гледаме кой е пред нас в класирането, нито кой е зад нас. Фокусираме се върху нас самите. Целта си остава същата. Предстоят много мачове и щом все още има време за възстановяване, ние ще се борим за нея. Първоначалната ни цел беше да спечелим всички мачове. Знаем, че загубихме няколко точки, но това е вече в миналото. Трябва да гледаме бъдещето, а неговото име е Специя. Не бих казал, че гоним Скудетото, ако не знаех, че отборът мисли по същия начин. Наясно съм, че момчетата вярват в това, тренират здраво и искат отново да спечелят титлата. Това ме кара да се чувствам комфортно”, заяви Пирло на днешната си пресконференция.