София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Силесен се завърна в клуба, в който започна кариерата му

Футболистът е от няколко дни в родината си, като чакаше двата клуба да стигнат до договорка

2 годиниФутбол 13 Симеон Кисьов

Валенсия постигна договорка с нидерландския клуб НЕК Неймеген за трансфера на вратаря Яспер Силесен, обявиха от испанския клуб. Футболистът е от няколко дни в родината си, като чакаше двата клуба да стигнат до договорка. Договорът на Силесен е за 3 години. Силесен преминава в НЕК Ниймеген като свободен агент, след като се отказа от част от парите, които му дължи Валенсия, за да получи свободата си. Той държи да играе редовно, за да има шанс да попадне в състава на Нидерландия за Световното първенство в Катар. Така вратарят, който има 69 мача за националния отбор на Нидерландия, се връща в родния си отбор 11 години, след като го напусна.

33-годишният Силесен напусна НЕК Неймеген през 2011 година, за да премине в Аякс, а след това игра последователно в Барселона и Валенсия. "Не търсихме вратар, но той ни намери. Щастливи сме, че Йеспер се завърна тук, където всичко започна за него", коментира трансфера техническият директор на нидерландския елитен клуб Тед ван Лойвен.