София 32 °C София 32°C - ясно небе Велико Търново 33 °C Велико Търново 33°C - предимно ясно Пловдив 36 °C Пловдив 36°C - разкъсана облачност Варна 28 °C Варна 28°C - ясно небе Бургас 29 °C Бургас 29°C - предимно ясно

ОЧАКВАЙТЕ РАЛИ ТВЪРДИЦА

ЕВРОКОМ ЩЕ ПРЕДАВА НА ЖИВО СЪСТЕЗАНИЕТО КОЕТО Е ТОЗИ УИКЕНД
пропускане
6 годиниМоторни 13 Телевизия Евроком

На 27-ми и 28-ми юни тази година за единадесети пореден път Автомобилен спортен клуб Евроком рали тим съвместно с общините Твърдица и Елена, както и Българската федерация по автомобилен спорт ще организират “РАЛИ ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА 2015”!

Кратките преходи между етапите, които са емблема на ралито го правят любимо за зрителите и състезателите. Трасетата в това издание ще бъдат само четири с познатата денивелация от 300 до 1200 м надморска височина. Дължината на ралито ще бъде само 160 км, от които 100 км са състезателни! 39 екипа са записани за участие в таз годишното издание на турнира. Екипът на Евроком ще бъде представен от  Стелян Чепелевски и Белослав Денчев с Форд Фиеста.

 

 

Катарският пилот Халид Ал Сувайди ще стартира с №1 на рали Твърдица-Елена следващата седмица. Екипажът подаде своята заявка и потвърди участието си в ралито, в което ще е зад волана на Форд Фиеста Р5. Ал Сувайди е познат с участията си в световния рали шампионат с Форд Фиеста С2000.

На дясната седалка в автомобила на катарския пилот ще навигира ирландеца Джон Хигинс, който също е с богат опит от световните серии.

С тази заявка рали Твърдица-Елена 2015 ще предложи една изключително интересна надпревара през следващия уикенд в Елено-Твърдишкия балкан.  Състезанието ще протече класически в два дни, като в първия ден e техническия и административния преглед, официалната церемония, два планински етапа и две преминавания на СЕ "Детелината-Твърдица". През втория ден ще се преминава по веднъж в двете посоки легендарния от времето на Рали "Златни пясъци" етап "Твърдица-Елена" - цели 30 км, както и атракцията - СЕ "Елена", който ще се проведе по алеите в едноименния град.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!