София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Торо Росо остана в историята, ето го Алфа Таури

Ребрандираният отбор представи първия болид с име AT01 на модно шоу

4 годиниМоторни 6 Симеон Кисьов

Името Торо Росо остана в историята, след като ребрандираният тим Алфа Таури представи своя първи болид, кръстен АТ01. Алфа Таури е марка дрехи, създадена под шапката на Ред Бул през 2016, а идеята с преименуването на отбора е брандът да получи световна популярност.

Церемонията беше много ефектна, а и необичайна за традициите на Формула 1. Колата беше показана в Хангар 7 в Залцбург, където се проведе и модно дефиле, а същевременно в Милано, където е централата на компанията за дрехи, реплика на болида беше показана на един от централните площади.

Визията на АТ01 е различна от тази на Торо Росо: цветовете са преобладаващо бяло и тъмно синьо, като само логото на Хонда е в червено. Върху шасито е останал стилизиран силует на бик, за да напомня връзката с Ред Бул. Като цяло няма лога на други спонсори.

"Целта ни ще бъде да сме сред топ 5 на конструкторите в шампионата" заяви шефът на тима Франц Тост. Утре болидът ще бъде тестван за първи път в Италия.