четвъртък, 19.09.24
15.8 C
София
21 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      НОВИ СТУДОВЕ В САЩ

      Нови студове връхлитат източното крайбрежие на Съединените щати. Заради снежната буря пътят от Мисури до Мейн е затворен. Заради изсипалия се дъжд, в Кентъки и Тенеси има предупреждение за опасност от наводнения. Нова порция сняг се изсипа във Вашингтон и Балтимор, а в момента снеговалежите се придвижват към Ню Йорк и Бостън, предаде Ройтерс.
      В Бостън снежната покривка достигна до 251 см сняг, което е със 173 см над средните стойности за годината. Новата студена вълна се очаква да връхлети източното крайбрежие в понеделник.
      Лошите метеорологични условия взеха и жертви. В над 12 щата са регистрирани голям брой пътни инциденти. В щата Тенеси има регистрирани 18 смъртни случая. Жертвите на пътнотранспортни произшествия са петима, а девет души са загинали от хипотермия (измръзване).
      10 са жертвите на метеорологичните условия в Кентъки. В Пенсилвания двама са загинали от измръзване.
      В Бруклин е отчетена температура от минус 15.7 градуса по Целзий, което е най-големият рекорд от 1950 г. насам. Термометрите счупиха и рекорда във Вашингтон, където беше регистрирана температура от минус 15 градуса.
      Според метеоролозите, това е най-студената зима в САЩ от 20 години насам.
      Припомняме, че през миналата седмица над 30 см сняг натрупа в района на Чикаго, а заради силната снежна буря близо 2000 полета бяха отменени в Средния Запад и североизточната част на САЩ.
      Очаква се студеното време в североизточната част на САЩ и Канада да продължи до март.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ