петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      ПУТИН И ЦИПРАС СЕ СРЕЩАТ НА 8 АПРИЛ

      Гръцкият премиер Алексис Ципрас ще посети руския президент Владимир Путин на 8 април, съобщава BBC. Това е месец по-рано от планираното, тъй като задлъжнялата на еврозоната държава-членка се стреми да избегне фалит.

      Ципрас дойде на власт обещавайки да сложи край на строгите икономии в страната, но преговорите с кредиторите на гръцките финансови реформи са в беда.

      Отношенията с един от най-големите кредитори на Гърция, Германия, е възможно да не завършат добре за страната. Германският министър на финансите Волфганг Шойбле обвини новото правителство в рушене на доверието.

      Гърция се нуждае от последната вноска по своя 240 милиарден спасителен дълг, за да се задържи на повърхността и да си осигури четири-месечно удължаване.  Правителството също така трябва да даде пълна информация за планираните реформи до края на април.
      Посещението в Москва, което вече е потвърдено, се съобщава от гръцки вестник, който заяви, че правителството в Атина се е опитало да изтегли срещата, първоначално планирана за 9 май, заради „задушаващите икономически условия“, поставени от кредиторите на Европа.  

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ