петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
20.3 C
Варна
Search Suggestions

      ГЕРОЯТ ОТ БАКУ НИКИ НИКОЛОВ В УЛТРАСПОРТ

       Волейболният национал Николай Николов заяви в предаването „Ултраспорт“ по телевизия „Евроком“, че спортно-технически качества и мотивация не са достигнали на „лъвовете“, за да спечелят финала срещу Германия в Баку. Според него роля е изиграло и това, че немците са били в пълен състав: „Все пак положителното в случая е, че донесохме сребро на България. Това беше чакано много дълго време. Ние надскочихме максимума. Шест момчета от Баку тренирахме с отбора, който беше в Световната лига.“

      Според Николов още една причини за това България да не грабне златото в Баку е, че голяма част от младите играчи не са се познавали с по-старите и реално са имали не повече от 10 тренировки заедно.

      „Направихме много силно представяне, с оглед на това, че нямахме почти никакво време за подготовка и сработка.“

      Изненадата на вечерта беше бившият съотборник на Ники Николов Мартин Божилов, който се обади в предаването и зададе въпроса: „Кой ти беше най-запомнящия се мач в Баку?“ Лично за Николов, това е бил мачът с Италия, защото там са показали силата си като отбор, а и за него това е бил най-силният мач на Европейски игри: „Като един отбор успяхме да победим отбора на Италия“.

      „Най-трудният ни мач беше този с Полша. Те са доста неудобен противник, но въпреки това ние успяхме да ги пречупим.“

      Попитан какво е да играеш волейбол в Иран, националът отговори:„В Иран хората те оценяват. Там моето име тежи 3 пъти повече, отколкото тежи в България, защото направих три години със силни игри и три финала. Чувствам се много добре там.“

      На финала на своето гостуване в „Ултраспорт“ Ники Николов си пожела успех на Европейското първенство, на което България е домакин тази година. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ