петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
20.3 C
Варна
Search Suggestions

      Монсерат Кабайе отново у нас

      Най-популярната оперна певица в света – Монсерат Кабайе ще развълнува за втори път своите почитатели в България на 10 октомври в зала 1 на НДК. В  концерта ще вземат участие и дъщеря й Монсерат Марти и тенор Джорди Галан, както и мизукантите от Симфоничния оркестър на БНР. Първият концерт на Кабайе в България беше преди 16 години.

      Световноизвестната оперна певица е родена на 12 април 1933 г. в Барселона. Кабайе започва да изучава оперно пеене в родния си град. През 1954 г. получава първата си награда – златен медал, а две години по-късно е ангажирана от операта в Базел. За кратко време тя прави впечатляващ репертоар с роли в „Тоска“, „Аида“, „Арабела“ и „Саломе“. Звездният й миг настъпва на 20 април 1965 г., когато се превъплъщава в образа на Лукреция Борджия на сцената на Карнеги Хол, Ню Йорк. Веднага я канят от Метрополитен опера, където пее във „Фауст“ на Гуно. 

       

      Най-популярната оперна певица в света – Монсерат Кабайе ще развълнува за втори път своите почитатели в България на 10 октомври в зала 1 на НДК.

      ВИДЕО: В  концерта ще вземат участие и дъщеря й Монсерат Марти и тенор Джорди Галан, както и мизукантите от Симфоничния оркестър на БНР. Първият концерт на Кабайе в България беше преди 16 години.

       

      Световноизвестната оперна певица е родена на 12 април 1933 г. в Барселона. Кабайе започва да изучава оперно пеене в родния си град. През 1954 г. получава първата си награда – златен медал, а две години по-късно е ангажирана от операта в Базел. За кратко време тя прави впечатляващ репертоар с роли в „Тоска“, „Аида“, „Арабела“ и „Саломе“. Звездният й миг настъпва на 20 април 1965 г., когато се превъплъщава в образа на Лукреция Борджия на сцената на Карнеги Хол, Ню Йорк. Веднага я канят от Метрополитен опера, където пее във „Фауст“ на Гуно. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ