събота, 21.09.24
8.8 C
София
14 C
Пловдив
13.3 C
Варна
Search Suggestions

      Световен ден за възпоменание на жертвите от катастрофи

      Днес  е Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортните произшествия. Той е определен с Резолюция на Генералната асамблея на ООН от 2005 г. и се отбелязва всяка трета неделя на месец ноември. През 2017 г. календарният ден за възпоменание е 19 ноември.

      В Храм-паметника “Свети Александър Невски” бе отслужена възпоменателна панихида в памет на жертвите от катастрофи и молебен за здраве.

      От Светия синод излязоха с обръщение, в което се казва: „Животът е велик Божи дар и благословение за всеки от нас, и не трябва да бъде отнеман с лекота, на която, уви, сме свидетели всеки ден. От Синода призовават към разумно и отговорно отнасяне към живота, към мъдрост и благоразумие.

      По данни на полицията от началото на годината са станали повече от 6000 произшествия. При тях са загинали 580 души, а ранените са 7656.

      От Агенция „Пътна инфраструктура“ призовават шофьорите, които все още не са сменили летните гуми със зимни да го направят, тъй като се очакват снеговалежи в цялата страна през следващите дни. От АПИ апелират водачите да са внимателни на пътя, тъй като безопасността при пътуване е най-важна.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ