понеделник, 23.09.24
24.2 C
София
27 C
Пловдив
25.3 C
Варна
Search Suggestions

      Над половин милион стачкуваха във Франция

      Над половин милион души демонстрираха днес във Франция в рамките на масова стачка срещу пенсионната реформа.
      Стачката беше масово подкрепена във всички сектори – транспорт, образование, полиция, култура, а над 510 000 души излязоха по улиците на около 70 френски града. В това преброяване на АФП не влиза парижката демонстрация, която по синдикални данни е събрала 250 000 души.
      Предлаганата от президента Еманюел Макрон пенсионна реформа цели да премахне всички специални режими и да въведе универсална пенсионна точкова система.
      Движението на въздушния и железопътния транспорт във Франция ще бъде нарушено днес заради стачка срещу пенсионната реформа.
      От Френската национална железопътна компания (SNCF) предупреждават, че утре ще бъдат отменени 90 % от високоскоростните влакове и 70 % от регионалните.
      По информация на Генералното управление за гражданска авиация (DGAC) 20 % от полетите, обслужвани от летищата „Шарл дьо Гол”, Орли, Бове, Лион, Марсилия, Тулуза и Бордо, ще бъдат отменени заради стачката. Компания „Air France” няма да изпълни повече от ¼ от заплануваните вътрешни полети и около 10 % от рейсовете на средни разстояния.
      Вчера във Франция се проведе голяма стачка. В Париж 11 линии на метрото бяха напълно спрени, отменени бяха и голяма част от крайградските парижки влакове. В движение бяха едва 30 % от автобусите и трамваите.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ