вторник, 24.09.24
10.8 C
София
16 C
Пловдив
14.1 C
Варна
Search Suggestions

      Присъдата на Алексей Навални е намалена

      Loading the player...

      Опозиционерът Алексей Навални ще лежи с месец и половина по-малко в затвора, реши втората инстанция на руския съд, след като стана ясно, че и тя потвърждава присъдата лишаване от свобода спрямо основният враг на президента Владимир Путин. Така в крайна сметка Навални следва да изтърпи две години и половина лишаване от свобода.

      На процеса по това дело опозиционерът не се призна за виновен и заяви, че присъдата му е политически мотивирана. Той реагира със саркастична забележка на решението на съда. „Намалиха присъдата с месец и половина. Страхотно!“, каза той от оградената със стъклени панели зона в съдебната зала.

      Припомняме, че миналият месец Навални се завърна в Русия от Германия, където се възстановяваше след почти фатално отравяне през август 2020 година.

      Той обясни, че не е можел да се явява пред властите за наложената му подписка миналата година, тъй като по това време се е лекувал в Германия.

      „Не искам много да се хваля, но целият свят знаеше къде съм. Веднага след като се възстанових, купих самолетен билет и се прибрах у дома“, заяви той пред съдията.

      Навални каза още, че не съжалява, че се е върнал в Русия, а вярата му в Бог го е подкрепяла. Защитата му ще внесе касационна жалба срещу днешното съдебно решение, съобщи адвокатът му Вадим Кобзев. Навални, когото държат в следствен изолатор, може да бъде пратен в лагер още днес, допълни юристът.

      По думите му обаче, това може да стане и след решението по друго дело срещу опозиционера, което ще продължи по-късно днес. Навални е обвинен в клевета срещу ветеран от Втората световна война, участвал във видео в подкрепа на миналогодишната конституционна реформа, която ще позволи на президента Владимир Путин да се кандидатира за още два мандата в Кремъл след 2024 година.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ