неделя, 29.09.24
14 C
София
24 C
Пловдив
21.8 C
Варна
Search Suggestions

      ЦИК дава 6,5 млн. лева за новите машини, доставчикът иска 15 милиона

      Централната избирателна комисия ще покани на официални преговори фирмата „Сиела Норма“, с която ще се договаря доставката на хиляда и 500 допълнителни машини за гласуване за изборите на 11-и юли. Освен машините, поръчката включва логистика по доставката със самолет, техническото обслужване по време на частичните и парламентарните избори, модификацията на софтуера и окомплектоването на всички 11 хиляди и 100 машини със флаш памети, смарт карти и хартиени ролки.

      Вчера управителят на „Сиела Норма“ Веселин Тодоров информира ЦИК, че обявената цена от 6 милиона и 500 хиляди лева е непостижима, а по сметки на фирмата са необходими около 15 милиона лева.

      Говорителят на ЦИК Росица Матева коментира, че определената цена за предишната доставка на 9 600 машини е била 42 милиона лева, но след преговори тя е намалена на 36 милиона.

      „Надяваме се сега да проведат преговори и да се вместят в тези 6 милиона и половина, които ние сме определили“, каза още Матева.

      От своя страна Веселин Тодоров каза, че ще има преговори с фирмата производител, но не бива да се очаква, че цената ще бъде много под 15 милиона.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ