сряда, 02.10.24
13.5 C
София
18 C
Пловдив
14 C
Варна
Search Suggestions

      Лагодински: Русия ще затъне сериозно в Украйна, няма да има време за агресия срещу България

      Русия ще затъне сериозно в Украйна и няма да има време да пренасочи агресията си към други страни, в това число и към България. Това заяви евродепутатът от партията на Зелените/Европейски свободен алианс Сергей Лагодински, който е от руски произход, пред БНР.

      „Не смятам, че България е най-добрият кандидат за следващите стъпки. И дори не мисля, че такива действия са възможни в момента, защото те се борят в Украйна и дори там не са стигнали, където искат да бъдат. И ще бъдат доста заети там в продължение на месеци, дори и години, защото не се контролира така лесно страна с такива мащаби и воля за борба срещу окупатора. И много ресурси ще се хвърлят за тази цел“, добави той.

      Лагодински припомня, че руският президент Владимир Путин е отправял заплаха за употреба на ядрено оръжие и през 2014 година след анексията на Крим и смята, че не трябва да се изпада в паника поради това.

      „Те може да възразяват, но нямат мнозинство. Знам, че групите на социалдемократите, консерваторите, либералите и зелените винаги ще подкрепят такава резолюция. Но разногласия има. Например, зелените казват, че не са особено щастливи от предложението за разширяване на терминалите за втечнен газ. Ние не сме авторитарен режим, при който всички партии реагират еднакво. Има и национална перспектива и много германци няма да са щастливи от факта, че трябва да спрем вноса на горива от Русия. Те просто искат да им е топло през зимата и си задават въпроса дали имат надеждна алтернатива. Затова разбирам хората, които казват, че преди да приемем такова решение, трябва да имаме стратегия за това с какво ще ги заменим.“

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ