Search Suggestions
      сряда, 23.10.24
      Search Suggestions

          Теди Москов: Сирените трябва да вият и на 1 февруари

          „Оня ден чух сирените и спрях. Не застанах чак мирно, но се замислих. Колко жалко, че разни хора са си давали живота и заради такива скапаняци като мен. Но от мен има доста по-скапани хора. И звъннах на един политик да го питам на 1 февруари вият ли сирените за жертвите на комунизма.  А това е най-масовото убийство на българи от българи в нашата история. Не вият. А трябва на 1 февруари да вият сирени“, казва известният театрален режисьор Теди Москов пред BNT.

          Москов обобщи, че го възмущава липсата на интерес у младите към всичко ирационално:

          „Те не знаят какво е идеализъм, жертвоготовност, достойнство. Но пък са чувствителни. Иначе най-много ме притеснява изпростачването на света“, каза режисьорът.

          „Политически ми прави ужасяващо впечатление, че някакви немного грамотни хора от трибуната на парламента полагат голямо усилие да обидят срещуположния, и то с немного прилични думи. И от спора им не се разбира за какво се карат, те не спорят за България, а спорят – ти колко си тъп, аз колко съм тъп. То винаги е било в нашия парламент така, от освобождаване от турското владико-присъствие-робство. Много е обидно, че най-ниският бюджет за култура в света е в България. В Германия 45 милиона евро е бюджетът на един театър за година. А тук е на всички театри заедно за години напред“, заключи режисьорът. 

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions