събота, 21.09.24
20.8 C
София
23 C
Пловдив
26.1 C
Варна
Search Suggestions

      Пекин: Китайско-индийските отношения не могат да бъдат жертвани за американските интереси

      „Съединените щати се опитват да принудят Индия да се присъедини към техния антикитайски фронт и като част от усилията си американските войски дори проведоха съвместно военно учение с индийските въоръжени сили близо до китайско-индийската граница. Но тъй като Индия има свои собствени интереси, които трябва да защити, тя няма да бъде лесно манипулирана от САЩ – и това е ключова причина, поради която тя напусна преговорите по търговските стълбове на „Индо-тихоокеанската икономическа рамка за просперитет“ миналата седмица“, това пишат китайски медии за срещата на върха в Узбекистан.

      „От друга страна, напрежението на китайско-индийската граница намаля и политическите връзки се нормализират благодарение на съвместните усилия на лидерите на двете страни и техните външни министерства и военни ведомства. Китайският държавен съветник и министър на външните работи Ван И се срещна два пъти с индийския министър на външните работи Субрахманям Джайшанкар, потвърждавайки консенсуса, постигнат от двамата държавни глави, че двете страни, вместо да представляват заплаха една за друга, предлагат взаимни възможности за развитие“ допълват медиите относно стоплянето на китайско-индийските отношения.

      Напомняме, че Китай и Индия водят погранични конфликти от десетилетия и срещата в Самарканд, Узбекистан беше описана като „историческа“ тъй като двете страни започнаха да говорят на общ език.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ