вторник, 24.09.24
25.8 C
София
29 C
Пловдив
25.1 C
Варна
Search Suggestions

      ЩЕ ОСТАНЕ ЛИ БЪЛГАРИЯ ИЗВЪН ЕВРОПЕЙСКИЯ ШАХМАТЕН СЪЮЗ?

      Ще се затвори ли врата на България към шахматна Европа – това е въпросът, свързан с провеждащата се в момента процедурата за издаване на лиценз на национална шахматна федерация. Документи са подали общо 5 федерации. Подаден е сигнал към министър Лечева, че една от федерациите кандидатки за лиценз е ръководена от лица от бившата национална федерация, извършила огромни далавери и всячески възпрепятствала разследването им. Заради тези далавери България е изключена от Европейския шахматен съюз/ЕШС/. Основни виновници за изключването на България от ЕШС са именно тези лица. На министър Лечева е представено писмо от Европейския шахматен съюз , в което се казва, че България няма да бъде приета за член, ако в ръководните й органи фигурират лица от старата компрометираната национална федерация.

      Управителният съвет на Българска федерация по шахмат /БФШ/ от 2014 до 2016 /когато БФШ е изключена от ЕШС/, не само, че не съдейства за разкриването на измамите, ами всячески възпрепятства разследването. Крият се документи, категорично се отказва разпечатка от скандалната /фалшива/ сметка на ЕШС в Словения, където се предполага, че са постъпвали такси и от други държави в така наречената сметка на ЕШС. Предполагаемият поток от парични преводи по тази сметка е около един милион и половина евро, но това остава недоказуемо, поради отказа на ръководството да представи пълната информация от тази сметка.
      Основен мотив за изключването на България е отказът на федерацията да предостави изискани разплащателни документи за периода 2011-2014 г.

      B Управителния съвет на възпрепятстващата разследването БФШ са: Силвио Данаилов – Председател и членове – Bасил Антонов, Петьо Маринов, Николай Йорданов, Живко Жеков.

      Същите тези лица, в момента са учредили чисто нова федерация „БФШ 2022“ и без капка свян отново са кандидати да управляват българския шахмат.

      Ако отново на тези лица се позволи да администрират спорта шахмат, България няма да бъде приета в ЕШС и резултатите за българския шах ще бъдат катастрофални.

      Решение има, изход има, ако Министъра на спорта г-жа Лечева има волята да помогне на българския шахмат. Предстои издаване на лиценз за спорта шахмат и на ход е министър Лечева!

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ