петък, 20.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      15 деца от Украйна пристигнаха тази сутрин в Балчик

      15 деца от Украйна на възраст от 10 до 15 години пристигнаха тази сутрин в Балчик. Те са спортисти по класическа борба, евакуирани през март в Киев. Децата са придружени от треньора им и неговата съпруга. В момента те са приети вт хотел в Балчик, въпреки че програмата за настаняване на украинските бежанци приключи на 31.10.

      „Имаме две деца, на които майките им воюват, има осиновени деца, има и такива, на които бащите им загинаха, освен това те са деца спортисти, много талантливи. Ето – майка му е на фронта, за съжаление, вече го няма таткото – герой на момичето, почина след раняване. Искаме да оформим защита за децата и да останем тук, ако е възможно, докато за децата стане безопасно да се върнем вкъщи“, обясни Людмила Бернадска, която придружава децата. 

      „В последно време бомбардират, спират тока, водата, интернета. Почти е невъзможно да се живее, всеки ден има тревога, взривове. Сега не ходя на училище, учим дистанционно. Най-близкото бомбоубежище е в метрото, на 5 минути е, но когато има тревога, не ти се излиза от вкъщи. По-добре е да се скриеш в банята, но все пак е страшно“, разказа едно от децата от групата, пристигнала в България

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ