събота, 21.09.24
8.8 C
София
14 C
Пловдив
13.3 C
Варна
Search Suggestions

      ПРОУЧВАНЕ: 52% от белгийците подкрепят авторитарно управление

      Според данни от белгийско социологическо проучване 52% от белгийците подкрепят авторитарно управление и отпадане на демократичните институции.

      89% от тези белгийци, които подкрепят авторитарното управление, също подкрепят и връщането на смъртното наказание. Според проучването делът на подкрепящите промяна на държавното устройство е нараснал и от 52% преди пандемията, е станал 66% през юли 2022 година.

      Междувременно с 1% е намалял делът на белгийците, които искат „открито общество“ с наистина демократично управление. Те са малко под 22% населението.

      В края на 2022 година медиите показаха проучване, според което в северната белгийска област Фландрия крайните националисти от партията „Вламс беланг“ вече са първа политическа сила с 25,5% подкрепа. Те изместват умерените националисти от Нов фламандски алианс (22%) и се очертават като възможна най-голяма група във Федералния парламент.

      В южната област Валония комунистите от Белгийската работническа партия също продължават да бележат ръст от няколко процента и достигат подкрепа от 13,6%. Първи са социалистите с 21,6%.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ