четвъртък, 19.09.24
15.8 C
София
21 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      Далай Лама се извини, след като целуна момче и го помоли да „смуче езика му“ (ВИДЕО)

      Loading the player...

      Далай Лама се извини, след като видео, на което той целува дете по устните на будистко събитие, предизвика широка критика и онлайн дебати. В официално изявление офисът на духовния водач посочи:

      „Далай Лама често дразни хората, които среща, по невинен и закачлив начин. Разпространен е видеоклип, който показва скорошна среща, когато младо момче попита Негово Светейшество Далай Лама дали може да го прегърне.“ И продължава: „Негово светейшество иска да се извини на момчето и семейството му, както и на многото си приятели по целия свят, за болката, която думите му може да са причинили.“

      Посочва се, че Далай Лама „съжалява за инцидента“. Видеото показва как той целува момче по устните му, докато то се приближава, за да изрази почитта си. Тогава духовният лидер може да бъде чут да казва във видеото „може ли да смучеш езика ми“ и се изплезва.

      Въпреки това, видеото – а по-късно и официалното изявление – разгневи потребителите на социалните медии. Някои наблюдатели коментираха, че това е „подобно на педофилия“, докато други го определят като„страховито“ и „отвратително“.

      В миналото Далай Лама е изразявал сексистки коментари. През 2019 г. 87-годишният мъж трябваше да се извини, след като каза в интервю, че бъдещата жена, негов наследник ще трябва да бъде „по-привлекателна“.

       

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ