събота, 21.09.24
7.8 C
София
18 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      Гаджев: Това решение по никакъв начин не изпразва складовете на армията

      „Няколко неща които трябва да се кажат максимално бързо и ясно, за да не се достига до повече фалшиви новини и лъжи, които да се изричат от тази трибуна“ – каза Гарджев във връзка с изказването на Ганев преди него. 

      „Това решение по никакъв начин не изпразва складовете на армията. Има едно споменаване на Украйна в този текст и е свързано с решението, което е взето на 9 декемри“ Той прочете 7 т. от това решение, според която трябва да обновят ведомствените военновременни запаси на Министерство на отбраната. Това включва унищожаване на боеприпаси, чийто срок на съхранение изтича до три години. 

      Политикът обясни, че тези боеприпаси трябва или да бъдат обявени за излишни и продадени, или да се изчака да изтече срокът им, след което държавата да плати, за да бъдат утилизирани или унищожени. Той отбеляза, че тези процедури биха стрували на данъкоплатците стотици милиони лева, за да се унищожават стари боеприпаси. Депутатът напомни, че по този проект се работи от повече от половин година.

      Гаджев изтъкна и ползата от продаването на тези боеприпаси, тъй като с парите, постъпили от продажбата им, могат да се закупят нови, но това е дълъг процес, който може да продължи три години, затова е важно решението да се вземе по-рано. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ